Ansøg

Til dig som er forælder

kjhfjkhsdfkjhsfjhjk

"Naja havde valget om at komme på efterskole ligesom sine søskende. Men hun har altid sagt, at hun ville på udveksling i 10. klasse. Det har således altid været hendes eget valg. Det hun har fået ud af opholdet er 1. Hun har været nødt til at engagere sig i værtsfamiliens liv og indordne sig under værtsfamiliens regler. 2. Vores måde at leve på i Danmark er ikke nødvendigvis den bedste/eneste måde at leve på. 3. Accept af og respekt for andre mennesker. 4. Værdsætte det man har i Danmark. 5. Fantastiske oplevelser af et andet land og kulturer. 6. Flydende i et andet sprog 7. Venner fra mange andre lande 8. Opleve en anden måde at gå i skole på." - Citat: Karin, mor til Naja
 

STS har arbejdet med udveksling i over 50 år og har dermed et godt erfaringsgrundlag i at vejlede i, hvad der er det rette for netop jeres barn. Faktisk er vi den organisation i Danmark, der har mest erfaring med udlandsophold for unge mennesker.
 
Vi lægger stor vægt på at lave en forventningsafstemning fra starten af, så der er enighed om, hvad I kan forvente af STS og hvad STS forventer af den unge. STS' personale har alle selv været på udveksling og kan dermed give personlig vejledning til netop jeres barn, og jer som forældre.
Der er mange fordele ved en udvekslingsophold, både fagligt og personligt.
På det faglige plan vil den unge opleve:

  • Forbedrede sprogkundskaber
  • Erfaring med at bo i et andet land og dermed en anden kultur
  • Kendskab til en anden form for skolegang og andre fag

På det personlige plan modnes den unge ved at lære at stå på egne ben og skulle forholde sig til en ny familie, ny kultur, og nye venner.
 

Hos STS lægger vi stor vægt på at forberede jer forældre såvel som den unge på det kommende ophold. Der opstår et naturligt tomrum, når den unge er rejst og de færreste forældre er opmærksomme på dette.

Vi er således til stede i lufthavnen ved afrejse til en afsked, som er svær for de fleste. Igennem året vil I modtage rapporter over hvordan det går med jeres barn ligesom I vil have mulighed for at kontakte STS døgnet rundt, såfremt der skulle opstå behov herfor.

STS arbejder kontinuerligt på at have det bedste High School program, hvilket bl.a. gøres igennem evalueringer fra elever og forældre fire gange årligt.

Et år på High School er meget givende og vi vil varmt anbefale det til alle unge med interesse for sprog og andre kulturer.

I menuen til højre og nedenfor har vi sammensat en række af informationer, som vi mener er vigtige for dig som forælder - I kan derfor finde alt, fra informationsmøde-datoer, til kundetilfredshed og hyppige spørgsmål fra vores kunder. I finder ligeledes forældreberetninger fra nogle af de forældre, der i 2012-2015 valgte at sende deres børn af sted på udveksling med STS.

Mere om High School

Deltag i inspirationsmøde

Book et personligt møde med vores High School koordinator Bonnie eller deltag i et af vores inspirationsmøder rundt i Danmark eller online.
LÆS MERE OM INSPIRATIONSMØDE

Kundetilfredshed

STS High School arbejder hver dag på at forbedre vores udvekslingsprogram. Det gør vi blandt andet gennem evalueringer til forældre og elever.
Læs mere om kundetilfredshed

Udtalelser fra forældre

Læs udtalelser fra forældre til tidligere elever omkring deres oplevelser af et high school ophold med STS.
Læs mere om udtalelser

Ansøg

Ansøg i dag og bliv inden længe inviteret til interview om et high school ophold i udlandet.

Læs mere om ansøgning

Et udvekslingsår
The Alliance
The World Youth Student & Educational Travel Confederation
The Council on Standards for International Educational Travel
AAA