Boka

Från bokning till avresa

Läs vad som händer på språkresan, från bokning till avresa.

Nu har du bokat din språkresa, i sommar ska du resa iväg på ditt stora äventyr. Härligt! Men innan dess kommer det att hända en del saker som du kan undra över och som det kan vara bra att ha koll på. Här kan du läsa om vad som händer, från bokning till avresa.

Ring gärna oss på STS på tel 0771-20 20 40 om det är något du undrar över eller inte stämmer med det du har beställt.

Bekräftelse

Efter att du har gjort din anmälan skickar vi en skriftlig bekräftelse till de mailadresser som finns angivna i bokningen. Tillsammans med den får du en länk till våra allmänna villkor och annan viktig information, en faktura för anmälningsavgiften 2000 kr (som ingår i kursavgiften) och det frivilliga om- och avbokningsskyddet på 595 kr.
Se vidare information under bokningsinformation.

Faktura och betalning

Anmälningsavgiften enl. punkt 2.3 i de allmänna resevillkoren är 2000 kr. Denna avgift är en del av totalpriset och dras ifrån din slutfaktura. Resterande del av beloppet betalas i två omgångar varav 4000kr betalas in i februari månad. Sker bokning efter februari månad betalas anmälningsavgift samt delbetalning vid bokningsbekräftelse. Den återstående betalningen för resan skall resenären erlägga senast 40 dagar före avresa. Du får slutfakturan på språkresan ca 60 dagar innan avresan.

Räntefri avbetalning
För att så många som möjligt ska få chansen att studera utomlands erbjuder vi i samarbete med Collector Law & Finance olika alternativ för betalning av språkresan. Du kan välja at dela upp din betalning räntefritt på 3, 6 eller 12 månader. Det finns även 24, 36 eller 48 månader men då är betalningen räntebelagd. Vill ni betala slutfakturan via Collector behöver ni kontakta oss omgående när ni har betalt er anmälningsavgift. Detta för att avtalet ska hinna gå igenom innan förfallodatum.

Kontakta oss på STS Språkresor för mer information via e-post eller på telefon 0771-20 20 40.

Kontrollera dina tillval
Var uppmärksam på att du lagt till alla dina tillval som:
- STS Explorer Pass
- Reseförsäkring
- Sportkurs
- T-shirt
- STS Beach kit
 

Sportkurser

STS erbjuder kurser i bland annat vindsurfing, dykning, tennis, multi water, dans, ridning, beachvolleyboll och vågsurfing. Du tränar ditt språk även under sportkursen eftersom träningen/lektionerna sker på det inhemska språket.

Det bästa är givetvis att beställa din sportkurs samtidigt som du beställer din resa. Kommer du i efterhand på att du vill vara med på en sportkurs så brukar det oftast gå att lösa. Men gör gärna din beställning så tidigt som möjligt, kurser kan bli fulltecknade.

ABC-handbok

Under våren före din språkresa lägger vi upp vår ABC-handbok på din MyPage-sida. I den finner du massor av nyttig information, och där får du svar på de flesta frågor du kan ha. Där finns exempelvis packlistor, praktisk information om flygresan och vistelsen på kursorten, lite information om våra kursländer och mycket mer.

I ABC-handboken finns även våra "Regler för trivsel och ordning". Vi ber dig och dina föräldrar noggrant gå igenom dem innan resan. Bryter du mot någon av dessa regler riskerar du att få avbryta språkresan och bli hemsänd på egen hand och på egen bekostnad.

Avresemöte

Under våren ordnar vi avresemöten på flera platser i Sverige. På dessa möten går en representant för STS igenom all praktisk information om din språkresa och vad du bör kontrollera och ordna innan du reser iväg. Där kan du och dina föräldrar även få svar på alla frågor ni kan ha. Vi erbjuder även avresemöten online.

My Page

Tidtabell för ut- och hemresa 
Du som bokat en språkresa i sommar kommer att få ett eget inlogg till My Page. På My Page finns all information som rör just dig, och din resa. Ett par veckor före avresa, ibland något tidigare, kommer du att få en fullständig tidtabell för din ut- och hemresa och namn och mailadress till din ledare.

Läs noga på My Page
Läs igenom informationen på My Page noga, den kan skilja sig något från den allra första informationen du fick vid bokningen, då transportbolagens tidtabeller ännu inte var fastställda.
LOGGA IN PÅ MY PAGE

Flygbiljett
Du kommer inte att få någon "vanlig" flygbiljett hemskickad. Ledaren har med sig allt som behövs för att du och din grupp skall kunna transportera er hela vägen fram till kursorten.

Membership Card
Du som ska till Malta kommer att få ett STS Membership Card som du ska ha med dig under hela resan.

En språkresa
Sök pris
Pris från:
SEK

British Airways
Elt Council
British Council