Boka

Packning och packlistor

Lite tips om hur du packar och vad vi tycker du bör ta med dig.

Ta med dig kläderna och prylarna du behöver

Här har vi samlat lite tips om hur du packar på bästa sätt och vad vi tycker du bör ta med dig. Tänk på att flygets viktgränser är strikta och att övervikt kan bli dyrt.

Vi rekommenderar att du packar i en resväska som går att låsa. I den lägger du kläder och allt annat som du inte behöver under själva resan. I handbagaget packar du alla resedokument, pengar, pass, eventuell medicin med recept och sådant som du vet att du kan behöva på väg till kursorten. Du får inte ha några vassa föremål i ditt handbagage, dessa beslagtas vid säkerhetskontrollen.

Vätskor i handbagaget
Alla vätskor i ditt handbagage (drycker, parfym mm) begränsas av säkerhetsskäl till max 100 ml /behållare. Dessa skall placeras i en 1-liters genomskinlig plastpåse som måste kunna återförslutas. För ytterligare information se www.swedavia.se.

Bagagets vikt
STS använder sig av olika flygbolag. Hur mycket ditt bagage får väga beror på flygbolaget och vart du flyger, detsamma gäller för antal väskor. Se mer information på din My Page-sida. Det vanligaste är att du får ta med dig en väska som du checkar in och ett handbagage. Inom Europa och till Australien och Japan är vikten oftast begränsad till 15 eller 20 kg. Du får även ta med ett handbagage som får väga max 5 kilo.

Flygbolagen tar ofta ut hög avgift för övervikt, och viktgränserna gäller även på hemresan. Fyll därför inte dina väskor till max på utresan, lämna plats och vikt för dina nyinköpta fynd också. Glöm inte att märka allt ditt bagage med adresslappar som du får från STS innan avresa.

Förlorat bagage
Om ditt bagage försvinner eller blir skadat under resan måste du anmäla detta omedelbart på flygplatsen. Kontakta din ledare så får du hjälp. Har du en reseförsäkring kan du få ersättning från försäkringsbolaget. Tillsammans med ledaren fyller du i en skadeanmälan. Händer det något med bagaget under hemresan anmäler du det direkt till ditt försäkringsbolag.

Tips
Packa ner en packlista med allt du tagit med dig så att du kan kryssa av så att du får med dig allt hem igen. Det är inte roligt att glömma kvar den där favoritprylen.

En språkresa
Sök pris
Pris från:
SEK

British Airways
Elt Council
British Council