Boka

Bra boende

Home away from home

Boendet på resan är så otroligt mycket mer än bara en sängplats. Det gäller oavsett om du vill testa livet i en lokal värdfamilj eller bo med kompisar och ledare på hotell eller skolcampus.

Vad du än väljer blir du bjuden på spännande lokal mat efter skolan. Våra värdar och personal ger dig också gott om insidertips om coola sevärdheter bortanför turiststråken. Sen får du förstås grym språkträning dygnet runt. Boendet blir verkligen både en fast punkt mellan alla aktiviteter och utflykter och en upplevelse i sig. 

Bo i värdfamilj

Lär känna en familj! Familjerna är noggrant utvalda av STS och du bor med upp till 3 klasskompisar. Oftast ingår helpension. Perfekt för dig som vill bo som en local. De flesta av våra språkreseelever väljer att bo i en värdfamilj. Det är spännande och lärorikt att få ta del av värdlandets och familjens kultur och vanor, som ofta skiljer sig en del mot våra svenska. Du upplever landet "på riktigt" och kommer snabbt att snappa upp ord och uttryck som används i vardagssituationer. Beroende på vilken destination du valt ingår halv- eller helpension, oftast är det helpension. Eftersom du ofta inte går direkt hem från skolan, på grund av utflykter eller fritidsaktiviteter, får du istället (när lunchen ingår) ett lunchpaket att ta med. Familjerna har ibland egna barn som är jämnåriga med dig och ni kan då ha roligt tillsammans på fritiden. Ofta blir gemenskapen så god mellan student och familj att man fortsätter hålla kontakt med varandra.

Noggrant utvalda familjer
Vi väljer värdfamiljer som är intresserade av att få kontakt med ungdomar från ett annat land. På varje destination har vi besökt värdfamiljerna och efter flera års samarbete är de vana vid att ta hand om våra elever. På varje destination har vi också bofasta familjerepresentanter som har regelbunden och personlig kontakt med familjen. Det gör det lättare för representanten att sedan under sommaren hjälpa de svenska eleverna tillrätta och se till att allt fungerar som det ska.

Enkät - hur trivs du?
Tre dagar in på varje kurs samt efter avslutad kurs får alla deltagare fylla i en enkät och där tala om hur de trivs i värdfamiljen. Tidigare elevers omdömen är naturligtvis till stor hjälp för oss i vårt arbete att finna riktigt bra värdfamiljer.

Ensam eller med kompis?
Många tvekar om vilket alternativ som är bäst - bo ensam eller med en kamrat? Du bor vanligtvis tillsammans med en eller flera STS elever men om du vill kan du på flera av våra orter välja att bo som enda svensk hos din värdfamilj. Du som vill bo som enda svensk i familjen måste räkna med att elever från andra länder gästar familjen samtidigt som du. Åker du själv är detta det perfekta tillfället att hitta nya goda vänner.
 

Bo på Campus STS

Ta chansen att känna dig som en äkta collegestudent i ditt värdland när du bor på campus tillsammans med spännande kurskamrater från många olika länder. Boende på campus innebär att du bor på skolområdet och delar rum med upp till 3 kurskompisar. Här har du nära till skolan och eftermiddagsaktiviteterna. I och med att du, dina kurskamrater och ledare bor så nära varandra, blir ni ett härligt sammansvetsat gäng. Beroende på vilken destination du väljer ingår hel- eller halvpension.

Bo på Club STS

På Club STS bor du vanligtvis tillsammans med STS elever från andra länder i Europa och delar rum med upp till 3 av dem. Förutom dina kurskompisar bor även dina ledare där, vilket ger er en perfekt möjlighet att bli ett riktigt härligt sammansvetsat gäng. Varje Club STS är modern och välutrustad och har olika faciliteter, exempelvis pool, som du kan ha glädje av.
På Club STS är det antingen hel- eller halvpension, beroende på vilken destination du väljer.

Bo på Resort STS

Det här är det perfekta valet för dig som vill bo lite lyxigare på din språkresa. Här finns det mesta du kan önska dig för sköna sommardagar. Underbara poolområden med vattenrutschbanor, parasoller och caféer. Spa, jacuzzi, soldäck och privata stränder. Givetvis varierar det något mellan våra olika Resort STS, läs mer under respektive anläggning. Liksom på Club STS bor du tillsammans med dina kurskompisar och ledare och halvpension ingår.

Resort STS Ramla Bay
Fyrstjärniga Ramla Bay ligger vid havet i Mellieha på norra Malta. Resorten har egen privat strand, stort poolområde med solstolar och kafé. Du delar rum med 1-3 andra elever. Alla rum har balkong, dusch, TV/radio och AC.

Resort STS Suncrest
Fyrstjärniga Suncrest ligger vid strandpromenaden i livliga Quawra på Malta och har egen trappa till stranden, stor pool med vattenrutschkana, solstolar, WiFi och eget kafé. Du delar rum med 1-3 andra elever. Alla rum har AC, badkar och TV.

Bo på STS On the Road

På rundresorna STS Adventure är upplevelserna alltid i fokus. Därför är boendet valt så att du bor nära de sevärdheter vi stannar vid. Ibland innebär det boende på hotell, som i Las Vegas. Ibland innebär det camping, som i Grand Canyon National Park. Ibland innebär det vandrarhem, som längs Route 66. En solnedgång vid Grand Canyon, medan lägerelden brinner, blir helt klart ett minne för livet. Elever och ledare äter alla måltider tillsammans. Kostnad för mat tillkommer med ca 800 kr/vecka.

En språkresa
Sök pris
Pris från:
SEK

British Airways
Elt Council
British Council