Boka

Kul språkträning

Fun, fast and better flow

Att aktivt träna ett språk där det talas har enorma fördelar jämfört med att läsa det hemma. Du pluggar det på lektionerna, sedan använder du det direkt när du köper glass eller pratar med din värdfamilj vid middagsbordet.

Precis det som är så fint med en språkresa! Med metoden STS Progressive Learning maxar du språkinlärningen samtidigt som du har hur kul som helst. Och med bra språkkunskaper kan du göra massa spännande val framöver. Såhär funkar det:

  • Du lär dig snabbare när du lever med språket dygnet runt.
  • Du förstår språket och alla lokala uttryck på ett helt nytt plan när du upplever landet där det talas.
  • Ditt uttal blir super när du lyssnar och pratar med dem du möter.
  • Ditt självförtroende får en grym boost när du gör dig förstådd på ett annat språk.
  • Du tar till dig mer bara för att det är så roligt att resa sig till kunskap.

Beställ vår broschyr och läs om alla roliga destinationer där du kan lära dig språk på plats.

STS upplägg

För att uppnå det här är språklektionerna fulla av roliga övningar och rollspel varvat med projektarbeten på stan och spännande studiebesök. Våra språklärare är ofta lokala och klasserna internationella. Dessutom fortsätter träningen förstås dygnet runt när du pratar med din värdfamilj och alla du möter.

Språklärare

Vi på STS ställer höga krav på våra lärare som undervisar dig på språkresan. De ska ha minst 60 akademiska poäng i det aktuella språket (eller motsvarande) och givetvis även grundlig undervisningsvana.

Ofta är lärare och ledare samma personer. Dina lärare kan vara svenska, skandinaviska eller inhemska från ditt värdland. Alla våra språkreseelever får undervisning av inhemska lärare. Oftast undervisar dessa en tredjedel av tiden i klassrummet.

Våra lärare drar nytta av att ni befinner er i det land språket talas och det kommer inte att vara mycket som känns som att sitta i ditt vanliga klassrum hemma i Sverige. Att lära sig språket "på riktigt", på plats i landet, gör det mycket enklare och roligare!

Skolor

Våra lektioner hålls i bra ändamålsenligt valda lokaler på respektive destination. De har alltid ljusa och moderna klassrum som passar bra till den typ av undervisning i små grupper som bedrivs på en språkresa.

I vissa fall bor du på gångavstånd från skolan, I andra fall bor du en bussresa bort. Din värdfamilj eller ledare kommer första skoldagen att visa dig busshållplatsen och vägen till skolan. Obs! På Malta och i London har STS egna bussar och i Orlando och San Diego kör din värdfamilj dig till och från skolan.

För dig som reser till Malta är det viktigt att komma ihåg att landet är katolskt och att undervisningen kan ske i katolska skolor. Respektera detta och gå inte med bara axlar eller mage eller för korta shorts eller kjolar i skolan.

Vilket språk vill du läsa?

Idag finns det 6 912 kända språk i världen, men lugn, du behöver inte lära dig alla. Däremot så blir det allt viktigare att kunna tala och förstå ett eller flera extra språk utöver ditt modersmål. Du kommer säkert att vilja resa ut i världen och då måste du kunna språk. Och när du sedan ska ut i yrkeslivet är språkkunskaper viktiga och ibland avgörande för om du eller någon annan ska få jobbet. STS erbjuder språkkurser i följande språk:

  • Engelska, världens vanligaste andraspråk.
  • Spanska, världens andra största modersmål.
  • Franska, det näst mest studerade språket i världen.
  • Japanska, ett av Asiens viktigaste språk.

Beställ vår broschyr helt gratis och läs mer om alla roliga platser där du kan lära dig språket på plats.

Din språkutveckling

Det är ett faktum att språklektioner i en miljö där språket talas är mycket effektivare än motsvarande språklektioner hemma. Anledningen är att du lever med språket dygnet runt och kan praktisera det du lärt dig omedelbart. Motivationen blir också högre när du direkt ser nyttan av det du lärt dig. Frågan är bara hur länge du vill vara borta?

Vill du veta mer om våra kursupplägg ring oss idag på 0771-202040 eller beställ en gratis broschyr.

Nivåer och skolböcker

Alla våra kurser är indelade i fyra nivåer knutna till The Common European Framework of Reference för språkinlärning. Dessa fyra nivåer motsvarar högstadie- och gymnasienivå. Efter ett placeringstest första skoldagen undervisas du i en grupp om ca 15 elever som delar din kunskapsnivå. De böcker vi använder följer denna nivåindelning och är uppbyggda för att dra nytta av språkinlärning i det land där språket talas. 

STS uppföljningstest och diplom

Sista dagen på språkresan gör du ett uppföljningstest för att se alla förbättringar du har nått. Sedan belönas du med ett personligt diplom som visar att du genomfört kursen och bekräftar dina nya färdigheter.

Välj den kurstyp som passar dig BÄST

STS erbjuder ett flertal olika kurstyper alla med en internationell blandning av studenter. Du kan säkert hitta en som stämmer bra överens med vem du är eller vad just du vill ha ut av språkresan.

Original

Original passar dig som vill ha en grym blandning av lektioner och kul fritid.

Här leds språkundervisningen av skandinaviska och/eller inhemska lärare. På Original har du 3 timmars språkundervisning varje resfri vardag. Undervisningen kan ske förmiddag eller eftermiddag i små grupper med ungefär 15 elever i varje klass. Studiematerialet och övningarna är anpassade efter dina förkunskaper och omfattar grammatik, glosor, uttal, läs- och hörförståelse, och genom grupparbeten övar du upp din förmåga att konversera.

Antal timmar per dag: 3 (alla resfria vardagar)
Antal veckor: 2-3
Ålder: 13-19 år


 

Intensive

Är du studiemotiverad och gillar att läsa i ett högt tempo? Intensive är kursen för dig som vill lära dig mer.

Den är på 20 lektionstimmar per vecka i Oxford. Kursen inkluderar läs- och hörförståelse, presentationer, grupparbeten, föreläsningar, uttals- och skrivövningar. I Oxford så ingår även föreläsningar om brittisk historia, kultur och litteratur. Undervisningen sker i små grupper med ungefär 15 elever i varje klass. Lärarna och föreläsarna kommer både från STS och från universitetet i staden.
 
Antal timmar per dag: 4 i Oxford  (alla resfria vardagar)
Antal veckor: 2-3 veckor beroende på vilken ort du väljer att åka till.
Ålder: 13-19 år
Lägg till en Trinity exam

Junior

Junior är språkresan som är specialanpassad för våra yngsta resenärer, de som är mellan 10 och 13 år.

Här har du 3 timmars språkundervisning varje resfri vardag. Undervisningen hålls förmiddag eller eftermiddag, sker i mindre grupper med ungefär 10 elever i varje klass och leds av ledare med stor vana av att arbeta med unga deltagare. Skandinaviska och inhemska lärare undervisar gruppen och det finns svenska ledare som assisterar. Under resten av dygnet ansvarar de svenska ledarna för ungdomarna. Extra tryggt för dig som är ung.

Ledare och värdfamiljer väljs ut med extra stor omsorg med tanke på deltagarnas låga ålder. De vanliga aktiviteterna som brukar ingå i en språkresa ingår naturligtvis i STS Junior också så du kommer garanterat att ha en rolig och innehållsrik fritid.
 
Antal timmar per dag: 3 (alla resfria vardagar)
Antal veckor: 2
Ålder: 10-13 år

STS Chelsea FC Foundation Football Camp

Tillsammans med Premier League-laget Chelsea FC har STS i många år anordnat ett framgångsrikt fotbollsläger på lagets träningsanläggning i utkanten av London.

Chelsea FC Foundations meriterade tränare håller i träningspassen. Här är fokus förstås på fotbollsträning, men du kommer samtidigt lära dig en massa engelska från dina tränare, träningskompisar och din värdfamilj. Det är ett naturligt sätt att öva ditt språk och du kommer att lära dig många facktermer inom fotboll. Under kursens gång kommer ni ha träningspass varje vardag där ni går igenom spelsystem, teknik och taktik. Välj STS Football Camp om du är 13-19 år eller STS Football Camp Junior om du är 10-13 år.

Antal lektioner per vecka: Inga. Du får din språkträning med ledarna, värdfamiljen och andra STS-elever.
Antal veckor: 2
Ålder: 10-13 år, 13-19 år

STS Lifestyle

Är du villrådig om du ska åka på språkresa i sommar, eller ägna sommarlovet åt din favoritaktivitet? Med STS Lifestyle så behöver du inte välja, du får båda.

På STS Lifestyle får du två veckors språkresa med undervisning i engelska, och en vecka som ägnas 100 % åt ditt fritidsintresse. Under den veckan kan du öva upp dina kunskaper, färdigheter och framförallt ditt ordförråd inom just det ämne eller område som du gillar bäst oavsett om det är ridning eller mode som ligger dig varmast om hjärtat. STS Lifestyle passar dig som är 13-18 år gammal.

Antal timmar per dag: 3 (alla resfria vardagar), under två veckor (en vecka ägnas åt ditt specialintresse). I USA och Japan gäller 3 veckor med undervisning och 1 vecka åt ditt specialintresse.
Antal veckor: 3-4
Ålder: 14-19 år

Adventure by STS

Är du äventyrslysten och sugen på att resa omkring under din språkresa? Vill du hellre lära dig språket under tiden du reser än att ha vanliga språklektioner? Då är  Adventure by STS helt rätt resa för dig.

Här har du ingen schemalagd undervisning utan utvecklar ditt språk genom att lyssna på guider, tala med kurskamrater och ledare och bara höra det runt omkring dig. Du reser oftast tillsammans med elever och ledare från andra länder i Europa. Varje Adventure-resa har ett välplanerat dagsprogram. Erfarna ledare och guider är med eleverna hela vägen och ser till att ni har fantastiska upplevelser att berätta om när ni kommer hem. Det bästa är att det händer något helt nytt varje dag. STS Adventure passar dig som är mellan 14-19 år.

Antal lektioner per vecka: Inga. Du lär dig genom att prata med andra STS-are, chauffören och lokalbefolkningen.
Antal veckor: 2-3 veckor beroende på vart du åker.
Ålder: 14-19 år

Kolla in bloggar och bilder från de som gjort någon av STS fantasiska Adventure resor eller någon av de andra roliga språkresorna.

Dyslexia

STS Dyslexi är språkresan som ger dig med läs- och skrivsvårigheter möjlighet att lära dig engelska på dina villkor.

Kursen är på 3 lektionstimmar per skoldag och du undervisas dels av inhemska lärare, dels av STS lärare med erfarenhet av undervisa dyslektiker. Ni är 10 elever i klassen och använder en skräddarsydd kursbok. Genom det specialutformade studiematerialet, grupparbeten, och konversationsövningar förbättrar du din engelska på ett snabbt och roligt sätt. De små undervisningsgrupperna gör att du får den tid och hjälp du behöver för att bygga upp ditt självförtroende och att prata inför andra i gruppen. STS Dyslexi passar dig som är 13-19 år gammal. De vanliga aktiviteterna som brukar ingå i en språkresa ingår naturligtvis i STS Dyslexi också, så du kommer garanterat att ha en rolig och innehållsrik fritid.

Antal timmar per dag: 3 (alla resfria vardagar)
Antal veckor: 3
Ålder: 13-19 år

Confirmation

Ska du konfirmera dig? STS Confirmation är en språkresa och ett konfirmationsläger i ett. Att kombinera konfirmationstiden med en språkresa utomlands ger både nya vidgade vyer och en fin gemenskap.

STS är sedan många år Sveriges ledande arrangör av konfirmationsresor. Vi har ett nära samarbete med Svenska Kyrkan vars riktlinjer styr både kursernas pedagogik och innehåll.

Under kursen har du konfirmationsundervisning med en svensk präst 3 lektionstimmar samt 1 engelsklektion med en inhemsk lärare om dagen. Din klass består av ungefär 30 elever. Boende och aktiviteter är annars precis som på en vanlig språkresa, förutom att vi på söndagarna besöker gudstjänster i lokala kyrkor.

Din konfirmation
Under hösten innan din resa får du din kyrkogångsbok, i vilken du fyller i dina kyrkobesök. Du konfirmeras sedan tillsammansmed den grupp och präst du varit på resan med, oftast första helgen efter hemkomst. Konfirmationen äger rum i Stockholm, Göteborg eller Malmö.
Tack vare ett konfirmationsbidrag från Svenska Kyrkan har priserna reducerats med 5 500 kr. Dessutom ingår bibel och psalmbok.

Antal timmar per dag: 3 (alla resfria vardagar)
Antal veckor: 4
Ålder: 14-16 år
 

En språkresa
Sök pris
Pris från:
SEK

British Airways
Elt Council
British Council