Praktisk information

Om du har frågor om ditt barns språkresa med STS, före avresan eller under vistelsen på kursorten, så ring oss direkt på 0200-25 00 20.

Bokning
Du kan boka ditt barns språkresa direkt här på sts.se eller på telefon 0200-25 00 20. ­Inom tre arbetsdagar efter det att vi har fått din bokning får du din bokningsbekräftelse från oss via mejl.

Gör din bokning idag! Språkresan är bindande först om två veckor, då anmälningsavgiften ska vara betald.

Avresemöte
Någon gång i maj månad kommer du och ditt barn att bli inbjudna till ett avresemöte. Där går vi igenom all praktisk information om vad man ska tänka på innan man åker. På detta möte kan ni även ställa frågor om resan.

Färdhandlingar
My Page
Innan ditt barns resa får ni inloggningsuppgifter till My Page där ni hittar fullständig tidtabell för ut- och hemresa, namn och telefonnummer till ditt barns ledare samt information om ditt barns resa. My Page är er personliga sida som uppdateras allteftersom informationen kommer in.

Avresedatum
De avresedatum som står på My Page kan skilja sig från broschyrdatumen, då transportbolagens tidtabeller inte är fastställda vid tryckningen av broschyren. En tidtabellsändring meddelas i god tid före avresan.

Gå alltid in på My Page för att hålla koll på just ditt barns flygtider, som ibland kan ändras då transportbolagens tidtabeller fastställs relativt sent. En eventuell tidtabelländring meddelas i god tid före avresan.

Vad ingår i priset?
I kursavgiften ingår:
• Resan från flygplatsen i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till kursorten T/R.
• Inackordering i värdfamilj med helpension eller boende på Club STS eller Resort STS med två/tre mål mat om dagen. Se respektive Club STS/Resort STS-anläggning för mer information.
• Tre timmar språklektioner varje resfri vardag samt läromedel (gäller språkkurser). På STS Intensive ingår 4,5 per resfri vardag.
• På våra kurstyper STS Camp, STS 2+1 och STS Experience är undervisning och boende annorlunda, läs mer under respektive kurstyp här
• Utflykter, fritidsprogram, studiebesök och storstadsbesök enligt faktatexten vid varje kursort.
• STS ryggsäck.
• Två övernattningar i London med frukost och middag för dig som åker till Torquay, Bournemouth eller Isle of Wight.
• Två övernattningar med frukost för dig som åker via Paris (Jersey, Torquay och Bournemouth, se prislista).
• STS Membership Card.
• Town Walk.
• Avresemöte i Sverige inför avresan.

I kursavgiften ingår inte för sommaren 2014:
Frivilligt avbeställningsskydd tecknas vid bokningstillfället och erläggs tillsammans med anmälningsavgiften (Europa 295 kr, resten av världen 495 kr), frivillig reseförsäkring (Europa 495 kr, resten av världen 795 kr), frivilliga utflykter och aktiviteter, ev bussresor på orten (cirka 150–400 kr/vecka), konfirmandkursböcker samt hyra för kåpor, flygplatsskatt och säkerhetsavgifter (ca 1000-2000 kr inom Europa, ca 3000-4000 kr till resten av världen). Inkvartering som enda svensk (200 kr/vecka) samt specialkost (250 kr/vecka).

I kursavgiften ingår inte för sommaren 2015:
Frivilligt Om - och avbokningsskydd tecknas vid bokningstillfället och erläggs tillsammans med anmälningsavgiften ( pris 595 kr), frivillig reseförsäkring (Europa 495 kr, resten av världen 795 kr), frivilliga utflykter och aktiviteter, ev bussresor på orten (cirka 150–400 kr/vecka), konfirmandkursböcker samt hyra för kåpor, flygplatsskatt och säkerhetsavgifter (ca 1000-2000 kr inom Europa, ca 3000-4000 kr till resten av världen). Inkvartering som enda svensk (200 kr/vecka) samt specialkost (250 kr/vecka).
 

Bokningsbekräftelse och betalning
Den skriftliga bekräftelsen på din bokning får du tre arbetsdagar, tillsammans med information om allmänna villkor och en faktura för anmälningsavgiften 1 800 kr (som ingår i kursavgiften) och det frivilliga avbeställningsskyddet (2014) eller Om och avbokningsskydd (2015).

Faktura nummer två kommer i slutet av februari och är på 2000kr. Bokar ni efter februari får ni på er första faktura både anmälningsavgiften på 1800kr samt delbetalningsbeloppet på 2000kr att betala.

Faktura nummer tre (slutfakturan) på resterande kursavgift, med anmälningsavgiften samt delbetalningsbeloppet fråndragen, skickas via mejl till dig 60 dagar innan avresan och ska vara betald senast 40 dagar innan avresan.Vi reserverar oss för ev skrivfel på denna webbplats. Priserna är baserade på de valutakurser som rådde 2013-03-15 (resor sommaren 2014). Priserna är baserade på de valutakurser som rådde 2014-03-25 (resor sommaren 2015).

Räntefri avbetalning
För att så många som möjligt ska få chansen att studera utomlands erbjuder vi i samarbete med Collector Law & Finance olika alternativ för betalning av språkresan.

Du kan välja att köpa nu och betala om tre månader eller dela upp din betalning räntefritt på 12 eller 24 månader.

Vill ni betala slutfakturan via Collector behöver ni kontakta oss omgående när ni har fått er slutfaktura. Detta för att avrtalet ska hinna gå igenom innan förfallodatum.   

Kontakta oss på STS Språkresor för mer information via e-post eller på telefon 0200-25 00 20.

Rabatter
Syskon som deltar i våra kurser samma år får vardera 400 kr i avdrag på avgiften. Har en kursdeltagare rest på språkresa med STS tidigare får hon eller han upp till 5000 kr i rabatt. (Går ej att kombinera med andra rabatter)

OBS! Detta måste anges på anmälnings­blanketten.

När kommer slutfakturan?
För dig vars barn som ska åka på språkresa finns några viktiga hålltider.
Slutfakturan skickas ut ca 60 dagar innan avresan och ska vara betald 40 dagar innan avresan.

Kontrollera dina tillval
Var uppmärksam på att du lagt till alla dina tillval som:
- STS Explorer Pass
- Försäkring
- Sportkurs

OBS - Du måste göra detta innan slutfakturan gått ut!

Ring oss på STS på tel 0200-25 00 20 om något är oklart eller inte stämmer med det ni har beställt.

Om- och avbokningsskydd
I samband med att du bokar en språkresa kan du teckna ett Om- och avbokningsskydd. Det kostar 595kr. Vårt Om- och avbokningsskydd ger er extra trygghet i fall olyckan skulle vara framme och en flexibilitet om ditt barn vill ändra kursort etc.

OBS - Om- och Avbokningsskyddet kan inte aktiveras eller avaktiveras i efterhand.

Reseförsäkring och hemförsäkring
Det är viktigt att kolla upp att ditt barn har ett ordentligt försäkringsskydd under sin resa. I annat fall kan exempelvis en sjukhusvistelse bli mycket kostsam!

En reseförsäkring kanske ingår i din hemförsäkring. Beroende på i vilket bolag ni har er hemförsäkring kan en reseförsäkring vara inkluderad i den. Kontrollera detta innan resan för att vara säker på att den som åker iväg har en försäkring som gäller under utlandsvistelsen. Tänk på att det reseskydd som hemförsäkringen erbjuder i de flesta fall endast varar i ett visst antal dagar och bara inom EU.

Barn med diabetes eller andra sjukdomar
Det är väldigt viktigt att du vid bokningstillfället uppger vilka eventuella sjukdomar ditt barn har. Man behöver inte avstå från att åka på språkresa för att man har diabetes. Vi har värdfamiljer som har erfarenhet av diabetes och allt vad det innebär i form av medicinering, kost och levnadssätt.

Ring gärna oss på STS Språkresor om du är osäker på vad som gäller för just ditt barn. På så vis kan vi hitta en värdfamilj som passar henne eller honom.

Är ditt barn allergiskt?
Man kan åka på språkresa med STS så länge man inte har någon riktigt allvarlig sjukdom, funktionsnedsättning eller allergi. Ring gärna oss på STS Språkresor om du är osäker på vad som gäller för just ditt barn. Det är väldigt viktigt att du vid bokningstillfället uppger vilka eventuella sjukdomar, funktionsnedsättningar eller allergier ditt barn har. På så vis kan vi hitta en värdfamilj som passar.

Pälsdjursallergi
En avgörande faktor vid placering i värdfamilj är t ex en sådan sak som pälsdjursallergi. Om ditt barn är pälsdjursallergiker är det viktigt att hon eller han bor i en värdfamilj där det inte finns några pälsdjur och där familjen vet vad det kan innebära om ett allergiskt barn blir exponerad för pälsdjur.

Matallergi
Om ditt barn har matallergi placeras hon eller han i en värdfamilj där man är väl medveten om just den typen av matallergi. Kanske finns det någon i värdfamiljen som också har samma typ av allergi, och därför är medveten om vikten av att avhålla sig från viss mat, och att det ibland krävs medicinering för att man skall må bra. Har man någon speciell matallergi rekommenderar vi att man anmäler "Specialkost". Det innebär att man t ex får helt glutenfri eller nötfri mat, om det är gluten eller nötter man är allergisk mot.

Heltäckningsmattor och husdjur
De flesta engelska hem har heltäckningsmattor, och många har husdjur, något som kan ge problem för vissa allergiker. STS kan dessvärre inte garantera en värdfamilj utan heltäckningsmatta, men vi gör självklart allt vi kan för att hitta en värdfamilj som passar dina behov.

Om olyckan är framme...?
STS Falck reseförsäkring
STS falck reseförsäkring är självriskreducerad vilket innebär att självrisken är 0:-. Vår erfarenhet är att det är den snabbaste och mest smärtfria lösningen om något oförutsett skulle inträffa. Vi rekommenderar att alla våra kunder tar kontakt med sitt försäkringsbolag och tar reda på hur deras försäkring fungerar.

STS falck reseförsäkring kostar 495:- inom Europa och 795:- för USA, Australien och Japan (sommaren 2014). Den skall vara betald samtidigt som resterande kursavgift, senast 40 dagar före avresan.

Läs ABC-handboken tillsammans innan språkresan
Inför språkresan får ni vår ABC-bok upplagd på din My Page sida, där finns våra regler med. Vi ber dig innan resan noggrant gå igenom dessa med ert barn.

Bryter ditt barn mot dessa regler riskerar hon eller han att bli hemsänd på egen bekostnad.

Nolltolerans - alkohol, rökning och droger
Självklart tillämpar STS Språkresor nolltolerans mot alkohol, rökning och droger.
Vi vet att du som förälder kan känna viss oro när du ska låta ditt barn åka utomlands på egen hand, kanske för första gången. Vi tar trygghet, säkerhet och ansvar på största allvar och gör allt vi kan för att kunna garantera ditt barn en trygg och säker utlandsvistelse.

Nolltolerans - självklart!
Nolltolerans under språkresan är en självklarhet. För att förebygga att elever kommer i kontakt med alkohol och droger erbjuder STS Språkresor ett fullspäckat aktivitets- och utflyktsprogram. Dessutom anordnas populära discon i egen regi. Det finns alltid ledare på STS Språkresor som har jour.

Rökning förbjudet
Rökning är inte tillåtet på STS kurser. I USA förbehåller sig STS rätten att sända hem elever som ertappas med att röka då detta är olagligt och i strikt förbjudet vid de skolor STS använder sig av i USA.

Föräldrar