Boka
uk-flag

England

England är det klassiska språkreselandet.

Om England

England är det klassiska språkreselandet. Dessutom är England ett härligt land där du kan uppleva både myllret i världsstaden London, solen i badorterna på sydkusten och lärdomen i de klassiska universitets- städerna.

Världens vanligaste språk
Engelskan är världens mest spridda språk. Det talas, förutom i England, som modersmål även i USA, Kanada, Australien och på Nya Zeeland. Dessutom talar väldigt många människor världen runt engelska som andraspråk. Engelskan är ofta din nyckel för att kunna förstå, bli förstådd och klara dig i världen. Och engelska lär du dig givetvis bäst i England, gärna på en språkresa med STS.

En spännande historia
Vill du åka dit där allting började så är det till Hastings du skall åka. Här fanns Vilhelm Erövraren. Här stod det berömda Slaget vid Hastings och det var här som England faktiskt blev England. Det går att kliva ännu fler steg tillbaka i historien och i England finns det monument som vittnar om att här har bott människor väldigt länge. Ett av de äldsta är stensättningen Stonehenge. Stonehenge finns med på UNESCO:s världsarvslista och byggdes för ca 5000 år sedan.

Would you like some tea, love?
Engelsk mat är väldigt … engelsk. En riktig English breakfast består av bacon, ägg, rostat bröd, marmelad och ofta mer. Den klassiska engelska söndagsmiddagen är rostbiff och något som kallas Yorkshire pudding och den genuina brittiska gatumaten friterad fiskfilé med chips, det vi brukar kalla pommes frites. Och minns att tea är drycken te men också namnet på en lättare måltid på eftermiddagen.

Pop, rock och coola kläder
I London ligger Oxford Street, en av de mest populära shoppinggatorna. Vivienne Westwood är en modedesigner från England och hennes spektakulära kläder har visats på museum i både London och Australien och får ofta stående ovationer på catwalken i Paris. Några av världens mest kända pop- och rockband, The Beatles, Pink Floyd och Iron Maiden kommer från England, och så skådespelaren Robert Pattinson förstås.

Invånarantal: 60 miljoner
Yta: Som Norrland (hela Storbritannien inkl Skottland, Wales och Nordirland)
Valuta: Brittiska Pund (100 pence)
Vikt och måttenheter: Samma som i Sverige men äldre enheter används ofta parallellt
Elkontakter: Annorlunda än våra. Ta med en adapter!
Landsnummer: +44

Hjärtligt välkommen till STS Språkresor och England!

Destinationer
Sök pris
Pris från:
SEK

British Airways
Elt Council
British Council