Boka

European Tour

På stranden i LIdo di Jesolo.

Aktiviteter på European Tour

Nöjen & utflykter som ingår

Du som reser med oss på European Tour kommer att få uppleva massor av roliga och spännande saker. Här kan du läsa om några av de upplevelser som ingår i din resa.

Utflykt till Tivoli i Köpenhamn
Tivoli är en av Skandinaviens största nöjesparker, med över fyra miljoner besökare varje år. Här finns den populära attraktionen Rutschebanen som är en av världens äldsta fungerande berg- och dalbanor. Innanför Tivolis-dörrar hittar du även andra spännande attraktioner, restauranger och fina parker.

Besök i Sachsenhausen koncentrationsläger
Ungefär 30 km norr om Berlin hittar vi Sachsenhausen som idag är en minnesplats och ett museum. Lägerområdet har tidigare varit ett av Nazitysklands koncentrationsläger och har även används som läger för tyska krigsfångar.

Besök Anne Franks hus
Du har förmodligen hört historien om den judiska flickan Anne Frank, som under den tyska invasionen under andra världskriget vara tvungen att gömma sig i tre år, eller läst boken Anne Franks dagbok. När vi är i Amsterdam besöker vi museet, hör berättelsen och får också se platsen där hon gömde sig.

Cykel- och båttur i Amsterdam
I Amsterdam finns ett oändligt antal kanaler och över 1000 olika broar att ta sig över vattnet med. En perfekt och gemytlig stad att cykla omkring i. Amsterdam är också fantastik att se från vattnet, speciellt på kvällen när flera av broarna och husen är upplysta.

Inträde till Louvren i Paris
Louvren har ett storslaget konstutbud och är världens mest besökta nationalmuseum. Här hittar du bland annat Leonardo da Vincis världsberömda tavla Mona Lisa.

Ge dig upp till toppen av Eiffeltornet
Eiffeltornet i Paris är 324 meter högt. Idag är det inte så mycket men när det byggdes, för världsutställningen i Paris 1889, var det världens högsta byggnad. På Euro Tour får du chansen att se den fantastiska utsikten över Paris från dess topp.

Utflykt till FN i Genève
Efter FN-skrapan i New York är FN-huset i Genevé den näst viktigaste anläggningen inom FN.
En enastående konstruktion som ansvarade för över 10 000 statliga möten 2012.

Nu går vi in på Disneyland Paris.

Möt Musse, Kalle och Långben
När vi är i Paris måste vi givetvis uppleva det fantastiska Disneyland. Vi spenderar en hel dag där för att ha gott om tid att åka de mer än 50 attraktionerna, se paraderna och njuta av allt magiskt stället har att erbjuda. Har du tur kan du desstutom få en kram av Musse eller Kalle.

En gondoltur i Venedig
I Venedig är gatorna faktiskt kanaler mellan husen. I dessa kan du se de berömda gondolerna, långa smala båtar skickligt hanterade av gondoljärer i traditionella halmhattar och randiga tröjor. Under vårt besök ser vi förstås Venedig från vattnet under en tur i en gondol.

En dag på stranden i Lido di Jesolo
Att resa genom Europa i en buss är fantastiskt men ibland kan du ändå längta efter en simtur. Detta är svaret på dina böner! Du får tillbringa en skön dag på den klassiska italienska badorten Lido di Jesolo, njuta av stränderna och solen och simma i det varma Adriaiska havet.

Utflykt till Postojnagrottorna i Slovenien
I Slovenien finns den imponerande Postojnagrottan. Den är över 5 kilometer lång och är därmed världens längsta grotta, som är öppen för allmänheten.

Inträde till Széchenyi termalbad i Budapest
I Budapests stadspark hittar vi det största termalbadskomplexet i Europa. Det består av en fantastisk byggnad med bland annat tre större bassänger, bastu och ångbad. Széchenyis vatten sägs ha läkande egenskaper och kommer upp från ett djup på närmare 1300 meter.

Besök i Mozarts hus i Wien
En av historiens viktigaste kompositörer och som har skrivit de världskända operorna Trollflöjten, Don Giovanni och Figaros bröllop är Wolfgang Mozart. Han bodde sina sista år i Wien tillsammans med sin fru och sina barn.

Utflykt till slottet i Prag
En given sevärdhet när man besöker Prag är slottet. En praktfull byggnad i gotisk stil som stod färdig på 1300-talet.

Farwell Party
 

Destinationer
Sök pris
Pris från:
SEK

British Airways
Elt Council
British Council