Boka

European Tour

Med vänner från många länder på Disneyland Paris.

Om European Tour

Så här reser du under din Euro Tour.

Veckoschema

Vecka 1
Gruppen möts i Köpenhamn, Danmarks vackra huvudstad, där vår resa startar. Här får du träffa dina medresenärer och även en genomgång av Euro Tour. Vi bor över natten i staden där vi först ger oss ut på sightseeing och sedan besöker den berömda nöjesparken Tivoli. Följande dag reser vi söderut genom Danmark mot Tysklands vackra huvudstad Berlin. Efter en hel dag av sightseeing där fortsätter vi västerut mot Amsterdam i Nederländerna. På vägen dit besöker vi också Sachsenhausen, ett koncentrationsläger från nazitiden.

Vi kommer att utforska Amsterdam på cykel, precis som invånarna gör. Vi cyklar längs stadens många kanaler, för att sedan fortsätta vårt äventyr till fots. Därefter fortsätter vi vår resa söderut mot Belgiens huvudstad Bryssel. Här besöker vi Atomium, det spännande byggnadsverket från 1958 års världsutställning, och EU:s högkvarter. Sedan fortsätter vi mot vårt nästa stopp, Paris, där vi stannar i två dagar. Vår första dag i staden använder vi för att utforska dess många sevärdheter, vår andra dag där tillbringar vi på det fantastiska Disneyland Paris.

Vecka 2
Från Paris reser vi mot sydöst, genom Alperna mot Schweiz. Efter sightseeing i Geneve, där många av FN:s kontor ligger, fortsätter vi mot Italien. Efter att ha tillbringat en solig dag på stränderna i Lido di Jesolo vid Adriatiska havet fortsätter vi mot Venedig för att se staden och förstås ta en åktur i en av stadens berömda gondoler.

Vår resa fortsätter mot nordost genom Slovenien, där vi besöker de berömda grottorna i Postojna. Därefter reser vi vidare mot den ungerska huvudstaden Budapest. Här tillbringar vi en dag med att utforska de två halvorna av staden, Buda och Pest, på var sin sida av floden Donau. På kvällen får vi se en uppvisning av ungerska folkdanser.

Vecka 3
Vår buss styr nu norrut mot Wien, den majestätiska huvudstaden i Österrike. Wien är en av den klassiska musikens huvudstäder och här passar vi på att besöka kompositören Wolfgang Amadeus Mozarts hus. På vår andra kväll här kan du också välja att se en föreställning på Wiens berömda opera. Vi besöker även det imponerande kejserliga palatset Schönbrunn, med mer än 1000 rum.

Sedan fortsätter vi norrut förbi den slovakiska huvudstaden Bratislava mot Prag, huvudstad i Tjeckien och en av Europas vackraste städer. Mycket av staden klarade sig genom andra världskriget utan skador, så slottet och den gamla stadskärnan är extremt välbevarade. Efter detta fortsätter vi norrut mot Tyskland där vi stannar till i den gamla staden Dresden innan vi återvänder till Köpenhamn.

Ditt boende på STS Adventure

Ni reser bekvämt och tryggt i moderna turistbussar, ihop med era ledare, och övernattar på hotell och vandrarhem. Luncher ingår inte i priset. Räkna med att lägga till uppskattningsvis 400 euro för personliga utgifter under resan, som måltider, gåvor och annat.

Din språkträning

Under din resa med STS Adventure sker språkträningen genom utflykter och aktiviteter. Du kommer inte att ha någon schemalagd undervisning utan övar ditt språk genom att lyssna på guider, tala med kurskamrater och ledare och bara höra det runt omkring dig. Du reser oftast tillsammans med elever och ledare från andra länder i Europa.
LÄS MER OM STS ADVENTURE

Ditt äventyr

Du som väljer en resa med Euro Tour kommer att få uppleva många spännande aktiviteter och utflykter under din språkresa.
LÄS MER OM NÖJEN OCH UTFLYKTER

Destinationer
Sök pris
Pris från:
SEK

British Airways
Elt Council
British Council