Boka
fr-flag

Frankrike

I Frankrike lär du dig franska mycket snabbare än hemma.

Om Frankrike

Frankrike är ett spännande land. Här finns det kärva Bretagne, det fantastiska Paris och den underbara Rivieran. Här lär du dig franska mycket snabbare och enklare än hemma, medan du går barfota längs Medelhavets stränder med en glass i handen.

Varför ska du kunna franska?
Det finns många goda skäl att lära dig franska och åka till Frankrike, gärna på språkresa med STS. För i Frankrike ska du kunna franska. Fransmännen är stolta över sitt land och sitt språk och tycker inte alls det är självklart att lära sig engelska. Många förstår nog engelska också men de blir mycket trevligare om du talar franska med dem.

Ett upproriskt folk
Fransmännen har alltid varit ett upproriskt folk. Du har säkert läst om franska revolutionen på 1700-talet, som började så bra, med frihet, jämlikhet och broderskap, och slutade så förfärligt, med skräckregemente och blodbad. Än idag är fransmännen snabba att protestera och demonstrera mot politiska beslut de inte tycker om, ibland med ganska uppseendeväckande metoder och ofta med glimten i ögat.

Njut den franska maten
Frankrike är världsberömt för sin goda mat och sina fina viner. Vad sägs om Escargots Provencale (sniglar med vitlök) till förrätt, Cote de boeuf (biffstek) med pommes frites till huvudrätt och Creme brulée till efterrätt? I Frankrike är man stolt över sitt kök och lagar mat med omsorg, vare sig det är på en flott restaurang eller en enkel bistro. Och du får säkert lika god mat hos din värdfamilj.

Atlanten eller Medelhavet
Den franska delen av Rivieran, Côte d´Azur, är en underbar plats på vår jord. Sol och blå himmel att njuta av och ett klarblått och varmt Medelhav att bada i. Fantastiska badorter som Cannes, Juan-les-Pins och St Tropez, där världens jetset träffas och minglar. När du åker på språkresa till Frankrike med oss på STS kan du välja att åka just hit. Det blir ett minne för livet!

Invånarantal: 62 miljoner
Yta: 20% större än Sverige
Valuta: Euro (100 cent)
Vikt och måttenheter: Samma som i Sverige
Elkontakter: Svenska kontakter passar
Landsnummer: +33

Hjärtligt välkommen till STS Språkresor och Frankrike!

Destinationer
Sök pris
Pris från:
SEK

British Airways
Elt Council
British Council