Boka
jp-flag

Japan

I Japan möter du både uråldrig kultur och ultramodern teknik.

Om Japan

I Japan möter du kontrasterna. Den uråldriga japanska kulturen möter den ultramoderna tekniken. De gamla traditionella byarna på landet känns väldigt långt från de coola jättestäderna med Tokyo i spetsen. Detta vill du uppleva!

En spännande historia
Japan har en lång spännande historia som inkluderar kejsare, klaner, shogun och samurajer. Japan har alltid varit omgärdat med en viss mystik och under en lång period var det till och med förbjudet att besöka landet.

Den senaste tekniken
Japan har förändrats mycket de senaste 100 åren. Från att ha varit ett litet isolerat land så har det blivit ett av Östasiens mäktigaste riken. Här finns den senaste tekniken och det senaste inom mode, film och framförallt datorspel. Japan har många prisbelönta film- och spelskapare. Manga har sitt ursprung i de tecknade bilder som man framställde redan på 1100-talet.

Mycket att uppleva
Det finns en stark koppling mellan det japanska språket, kulturen och resten av samhället så om du är intresserad av att lära dig mer om Japan och Tokyo så är det bra att börja med japanska. Under språkresan kommer du att få vara med om en klassisk teceremoni och flera shoppingturer till de mest populära shoppingdistrikten. Du kommer att få prova på både kalligrafi och origami. Tillsammans besöker vi intressanta museer, tempel och mycket mer.

Invånarantal: 128 miljoner
Yta: 80% av Sverige
Valuta: Yen
Vikt och måttenheter: Samma som i Sverige
Elkontakter: Annorlunda än våra. Ta med en adapter!
Landsnummer: +81

Hjärtligt välkommen till STS Språkresor och Japan!

Destinationer
Sök pris
Pris från:
SEK

British Airways
Elt Council
British Council