Boka
es-flag

Spanien

Varm sol, härliga bad och god mat - åk på språkresa med STS till Spanien.

Om Spanien

Idag läser många spanska i skolan. Och att plugga spanska i ett klassrum här hemma är nog bra, men du lär dig mycket mer mycket snabbare på en språkresa till Spanien. På köpet får du Spaniens varma sol, ljumma vatten och goda mat.

Världens näst största språk
Spanskan är ett bra språk att kunna, världens näst största. För spanska talas ju inte bara i Spanien utan även i hela det som en gång var det spanska imperiet, med alla dess kolonier. I hela Syd- och Mellanamerika, med undantag för Brasilien, talas det spanska, liksom på Filippinerna och även på många ställen i USA. Du kan väl historien om hur de spanska konkvistadorerna erövrade länder och rövade guld och silver?

Modernt land med svart historia
Från inbördeskriget på 1930-talet fram till 1976 var Spanien en fascistisk diktatur där Franco styrde med järnhand. Landet var isolerat från övriga Europa och många spanjorer hade det fattigt. Efter demokratiseringen gick förändringen snabbt och idag är Spanien ett helt modernt land. Samtidigt styrs fortfarande spanjorernas livsrytm av solen och värmen, med siesta på eftermiddagen och middag sent på kvällen.

Tapas, oliver och goda frukter
I Spanien njuter du tapas, goda smårätter som man orkar äta många av. Den spanska Serranoskinkan är välkänd, liksom oliverna och den goda potatisomeletten tortilla. Bläckfisk måste du inte äta om du inte vill men prova, det är jättegott! I Spanien växer också massor av goda frukter som apelsiner, clementiner, persikor och aprikoser, du köper dem billigt på marknaderna.

Njut av solen och lär dig språket
För många svenskar är Spanien ändå semesterlandet nummer ett. Vi åker till Mallorca eller Kanarieöarna för att njuta sol, värme och bad, eller till Barcelona eller Madrid för att känna storstadens puls och kanske också för att se fotboll. Jag säger bara Barca på Nou Camp i Barcelona! När du reser hit på språkresa med STS kombinerar du det bästa från två världar. Du jobbar upp din spanska och du njuter Spaniens sol och värme. Kan det bli bättre?

Invånarantal: 47 miljoner
Yta: Lite större än Sverige
Valuta: Euro (100 cent)
Vikt och måttenheter: Samma som i Sverige
Elkontakter: Svenska kontakter passar
Landsnummer: +34

Hjärtligt välkommen till STS Språkresor och Spanien!

Destinationer
Sök pris
Pris från:
SEK

British Airways
Elt Council
British Council