Boka

Andrea från Gotland är nu 17 år. För två somrar sedan valde hon att åka på språkresa till Brighton, ett val som hon beskriver som det bästa hon gjort i sitt liv. Här berättar hon varför.

För två år sedan så gjorde jag det bästa valet jag hittills gjort i mitt liv. Jag var 15 år och hade precis gått ut 8:an då jag valde att åka på en språkresa som förändrade mitt liv. Jag åkte med STS till Brighton i England och valde kursen Popstar. Att jag just valde den var för att jag sedan barnsben alltid sjungit, dansat och hållit på med teater, så det var en självklarhet.

Vad är det för speciellt med Popstar?
Nu undrar ni kanske varför man ska välja Popstar-kursen och vad är det för speciellt med den? Jo, är du musik- och dansintresserad så lovar jag dig att det är det bästa val du kan göra.

Så funkar det
Under tre veckors tid får du gå i engelsk skola två veckor och sista veckan får du göra det du mest älskar. Vi var på en skola som hette Roxy Dancing School där tog vi danslektioner, sånglektioner och dramalektioner. Det var den bästa vecka jag haft och jag hade så otroligt roligt. Jag fick utveckla mina danstekniker, sångtekniker, dramateknik och självklart min engelska.

En typisk dag under Popstar-veckan
En typisk dag startade vi lektionerna klockan 8, det började ofta med dans i cirka 2 timmar (med paus så klart). Efter det hade vi oftast sånglektion i 1,5 timme och sedan lunch. Efter lunchen körde vi igång igen med dramalektion och efter det ett kort pass dans igen.

Flera olika dansstilar
Under danslektionerna fick vi lära oss en massa olika stilar av dans, till exempel floordance, pardans, hiphop, jazz, disco och en massa fler roliga utforskande danser.

Passionerat och verkligt tack vare lärarna
Våra lärare under STS Popstar var utbildade dans-, sång- och dramalärare som jobbat inom sitt yrke i flera år och de brann verkligen för det, vilket gjorde vårt arbete ännu mer passionerat och verkligt – med känsla, om du förstår vad jag menar.

Med Explorer Pass blev det ännu mer!
Jag hade också något som heter Explorer Pass, som gjorde att jag fick åka på en massa fler äventyr, så det rekommenderar jag varmt. Till exempel fick jag åka till Thorpe Park, vilket var den häftigaste äventyrspark jag varit på. Tänk er Gröna Lund gånger tre!! Och vi fick åka på en massa fler äventyr och vi hade aktiviteter varje dag.

Hittade min bästa vän
Under denna resa så fick jag göra så himla mycket roligt och jag fick lära mig så himla mycket. Det bästa var vännerna man skapade minnena med. En av dem jag träffade under dessa tre veckor är än idag en av mina bästa vänner, så tro mig när jag säker att du skapar vänner och minnen för livet.

Så, jag rekommenderar denna resa enormt mycket och jag hoppas att jag gett en liten inblick i hur det kan vara!

Andrea Hansson, Popstar i Brighton, sommaren 2014

Läs mer
Om Brighton Popstar
Läs fler elevberättelser

Beställ din Broschyr här

Sök pris
Pris från:
SEK

British Airways
Elt Council
British Council