Boka

 Här berättar Elin varför hon valde att åka till Hastings på språkresa och varför hon tycker att du ska våga åka ensam.

Jag åkte på språkresa sommaren 2014. Livet jag levde där har absolut förändrat mitt liv på ett positivt sätt. Efter resan har jag blivit betydligt mycket självsäkrare, men framför allt mer positiv. Jag åkte själv från Arlanda och konstigt nog var jag otroligt lugn, jag brukar alltid vara den personen som är otroligt stressad när det gäller att resa.

Dyslexikurs i Hastings
Jag åkte på dyslexikursen till Hastings där flera andra från olika städer också hade åkt. Det som gör dyslexikursen lite speciell är att man jobbar i ett speciellt dataprogram där man jobbar med stavning, läsning osv.

Fick fler vänner än jag trott
Jag hade föreställt mig en resa med några enstaka kompisar, jag hade fått kontakt med mina rumskompisar och en annan tjej innan resan så jag tänkte att det är nog bara dem jag kommer ha, men alla i hela klassen blev verkligen en stor familj. Vi hade otroligt kul på alla våra utflykter till bland annat London, Brighton, utflykterna runt i Hastings osv. Det var så galet kul så jag skulle vilja göra om allt från dag ett.

Tre bästa minnena
Det är svårt att välja tre minnen. ALLT var perfa, men mina bästa minnen var nog:

1.     Crazy golf. Det är precis som det låter ”galen golf”. Det var en bana som bland annat sprutade vatten om man missade hålet. Har nog aldrig känt mig så dålig, men galet kul var det :)

2.     Alla utflykter var helt fantastiska

3.     Alla vänner man träffade, jag hade en spansktalande kompis som också bodde i min familj. Vi två fick riktigt bra kontakt och har faktiskt kontakt nu också.

Efter kursen vågar jag mer i skolan
Jag valde dyslexikursen just för att jag har en enkel dyslexi. Den kursen kändes rätt för mig eftersom den hade dataprogram som skulle hjälpa en på traven. Efter resan har jag vågat visa mycket mer av min engelska än vad jag gjort innan. I klassen vågade man visa vem man var och vågade stå upp för sig själv. Efter resan har jag vågat visa mer i skolan.

Varför man ska åka själv
Jag skulle verkligen rekommendera att åka själv. Självklart får man åka med vänner, men utifrån min resa så rekommenderar jag att åka själv. Många andra åker också själva så du får massor av vänner och du öppnar upp dig på ett helt annat sätt än vad jag tror man skulle göra om man åkte tillsammans med någon.

Elin Nilsson, STS Dyslexia i Hastings, sommaren 2014

Hastings Dyslexikurs

Vill du också åka på språkresa? Åker du själv som Elin eller tar du med en av dina bästa kompisar? Boka resan för sommaren 2017 senast 31 augusti och få upp till 3 000 kr i rabatt.

Hör av dig till oss idag så hjälper vi dig. Dags att börja peppa igång inför nästa sommar!

Beställ Broshyr

Sök pris
Pris från:
SEK

British Airways
Elt Council
British Council