Boka

Bokningsvillkor

Viktigt att läsa innan du bokar

Bokning och betalning
Boka direkt här på vår webbplats eller på telefon 0771-20 20 40. Anmälan är inte bindande förrän ni har betalt anmälningsavgiften. Säkra din plats redan idag!

Bekräftelsen på bokningen får du inom några dagar tillsammans med ”STS allmänna villkor för paketresor” och en faktura på anmälningsavgiften på 2 000 kr samt eventuellt Om- och avbokningsskydd. Anmälningsavgiften enl. punkt 2.3 i de allmänna resevillkoren är 2 000 kr. Denna avgift ingår i kurspriset och betalas på en separat faktura som ska vara betald inom 48 h. Resterande del av beloppet betalas i två omgångar varav 4 000 kr betalas in i februari månad, en så kallad mittbetalning. Sker bokning efter februari månad betalas anmälningsavgift samt mittbetalning vid bokningsbekräftelse. Den återstående betalningen för resan skall resenären erlägga senast 40 dagar före avresa. Du får slutfakturan på språkresan ca 60 dagar innan avresan.
Betalningen av anmälningsavgiften innebär att du och dina föräldrar har tagit del av och
godkänt STS "Allmänna villkor för paketresor”.

Räntefri avbetalning
För att så många som möjligt ska få chansen att studera utomlands erbjuder vi i samarbete med Collector AB olika alternativ för betalning av språkresan.

Du kan välja att räntefritt boka nu och betala om 3 månader eller dela upp din betalning på 6 eller 12 månader. Önskar du finns räntebelagd delbetalning på upp till 48 månader.

Kontakta oss på STS Språkresor för mer information via e-post eller på telefon 0771-20 20 40.

Innan avresa
Innan resan kan du hitta dina kurskamrater på vår facebooksida. Här diskuteras allt ifrån packning till förhoppningar inför språkresan. Det är även många elever som bloggar om sina språkresor. Bloggarna hittar du här på sts.se.

Till våren kommer du även att bli inbjuden till ett avresemöte. Där en representant från STS berättar om hur en språkresa går till, vad man ska tänka på innan avresan samt annan nyttig information.

Färdhandlingar
My Page

Innan din resa får du inloggningsuppgifter till My Page där du hittar viktiga dokument för din resa, fullständig tidtabell för ut- och hemresa, namn och telefonnummer till din ledare samt information om ditt boende. My Page är din personliga sida som uppdateras allteftersom informationen kommer in.
Här kommer även en ABC-guide att finnas. Där du hittar information om vad som är bra att ta med och vilka regler som gäller på kursorten med mera.
Avresedatum
De avresedatum som står på My Page kan skilja sig från broschyrdatumen, då transportbolagens tidtabeller inte är fastställda vid tryckningen av broschyren. En tidtabellsändring meddelas i god tid före avresan.

I resans pris ingår

 • Resa från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Umeå och Luleå till kursorten T/R.
 • Transfer mellan flygplatsen och din destination i värdlandet
 • Inackordering i värdfamilj med halv/helpension, hotell/camping/vandrarhem för våra Road Trip resor ¬eller boende på Hotell/Resort/Campus med två/tre mål mat om dagen. Se respektive kursort för mer information om just din resa.
 • På Original, Dyslexi och Junior ingår 3 lektioner per resfri vardag samt läromedel. På Intensivekursen får du 4 lektioner per resfri vardag.
 • På våra Lifestylekurser ingår 3 lektioner per vardag under två av tre veckor, där tredje veckan ägnas åt den aktivitet man valt. (På Freetime-kursen i Tokyo gäller tre veckor av lektioner följt av en vecka med endast aktiviteter).
 • För övriga kurstyper, läs mer under fliken kurstyper.
 • Utflykter, fritidsprogram, studiebesök och storstadsbesök enligt fakta¬texten vid varje kursort
 • STS ryggsäck
 • Två övernattningar i London med frukost och middag för dig som åker till Torquay och Bournemouth.
 • Två övernattningar med frukost för dig som åker via Paris ¬(Jersey, Torquay och Bournemouth).
 • Karta över kursorten och Town Walk.
 • Avresemöte i Sverige inför avresan.
 • STS Certificate of Achievement.

Utöver resans pris kan även tillkomma
Flygplatsskatter, bränsletillägg och säkerhetsavgifter (ca 1 000–2 000 kr inom Europa och ca 3 000–4 000 kr för övriga destinationer). Eventuellt valutatillägg, högsäsongstillägg (500 kr) för avresor mellan 27/6 - 8/7 (gäller enbart 3 veckors kurser inom Europa), eventuella övernattningar i samband med anslutningsflyg kan tillkomma, busskort (ca 150–400 kr/vecka), konfirmandkursbok och hyra av kåpa vid konfirmation samt ombokningskostnad (995 kr) om du bokar om din resa efter att du accepterat din bokning genom att betala in anmälningsavgiften.

Vi erbjuder även följande tilläggstjänster:

Om- och avbokningsskydd
Om du efter bokning ändrar dig och vill åka till en annan destination, åka vid ett nytt datum eller på grund av sjukdom/olycksfall inte längre har möjlighet att åka på din språkresa kan du med Om- och avbokningsskyddet enkelt boka om eller avbeställa din resa helt utan extra merkostnader. Om- och avbokningsskyddet täcker även i de fall din kompis skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka förutsatt att denne också har tecknat om- och avbokningsskyddet. Du har rätt att ändra din resa fram till och med 60 dagar före avresa. Avbokningar med full återbetalning (exkl. kostnaden för om- och avboknings­skyddet) gäller mot uppvisande av läkarintyg och träder i kraft 60 dagar innan avresa.
Pris: 595 kr.

STS Explorer Pass/sportkurser/utflykter
Vill du få ut mer av din språkresa? Boka då STS Explorer Pass för spännande helgutflykter och roliga aktiviteter på din kursort. Det går även att lägga till sportkurser, utflykt till Sicilien eller en resa till Paris med två övernattningar. Läs mer under respektive destination om vad som finns att välja på.

T-shirt
Varje år tar vi fram en ny design och färg på vår STS t-shirt. En mycket populär souvenir att ha med sig
hem med alla nya vänners hälsningar på!
Pris: 150 kr.

STS Beach-Kit
Det perfekta kitet att ta med på din soliga resa i sommar. På stranden får du nytta av både den snygga handduken och de skyddande solglasögonen som ingår. Inte nog med det så är det i år ny design på just solglasögonen!
Pris: 190 kr.

Inkvartering som ende svensk i värdfamiljen
Pris: 250 kr/vecka.

Specialkost
Pris: 400 kr/vecka.

Trinity Exam (Oxford)
Perfekt för dig som vill få ett bevis för dina kunskaper i det engelska språket. Återvänd till Sverige med ett internationellt gångbart certifikat och förhöj ditt CV inför ansökan till universitet eller jobb efter gymnasietiden.
Pris: 1190 kr

Reseförsäkring
Att känna sig trygg är viktigt när man ger sig ut på en språkresa och även en av våra främsta prioriteringar. Vanligtvis brukar det inte hända någonting men skulle olyckan vara framme är det viktigt att ha trygghet i form av en riktigt bra försäkring. I samråd med STS har försäkringsbolaget AVI tagit fram en reseförsäkring som vi kan förmedla. Den är skräddarsydd för just språkresor och täcker skolgång likväl som aktiviteter utomlands och utan självrisk. 
Pris: 585kr för länder inom Europa. 900kr till resten av världen.
Boka i anslutning till att du bokar din språkresa eller kontakta oss för att lägga till den senare. När du har bokat försäkring hittar du försäkringsbrev och villkor på My Page.

Rabatt
Har du rest på språkresa med STS tidigare? Då får du alltid 1000kr extra i avdrag på grundpriset (Går att kombinera med en annan rabatt). Detsamma gäller även för din vän om du väljer att åka tillsammans med någon. Syskon som deltar i våra kurser samma år får även vardera 1000 kr rabatt på grundpriset (går att kombinera med en annan rabatt).

Vad gäller rabatter eller specialerbjudanden så kan man kombinera max 2 olika rabatter när man bokar sin resa. Har man fler än 2 rabatter så får man själv välja vilka man vill kombinera. Har du frågor kring detta så är det bara att kontakta oss!

Frågor om din bokning

Om du har funderingar som rör bokning, finansiering, försäkringar, värdfamilj, tillägg m m, kontakta gärna oss på STS-kontoret så hjälper vi dig. Ingen fråga är för liten. Ring oss på telefon 0771 - 20 20 40, mejla oss på welcome@sts.se eller chatta med oss via vår hemsida.

Vi reserverar oss för ev fel. Priserna är baserade på valutakurser per 2016-05-12.

(Storlek: 69.8K bytes Modifierad: 19 December 2016, 14:00)
(Storlek: 41.9K bytes Modifierad: 2 June 2016, 15:05)
Pris och info
Sök pris
Pris från:
SEK

British Airways
Elt Council
British Council