Online aanmelden

Ervaringen van scholieren

Read a selection of student testimonials about their trips

Ervaringen van STS scholieren

Lees wat STS scholieren over het high school jaar zeggen.

Ze geven een beeld van het leven wat je kunt verwachten als uitwisselingsscholier. Laat je inspireren en maak ook je keuze voor een high school jaar met STS.

Welkom in onze wereld!

Leer een wereldtaal

Ik heb mijn schooljaar in Spanje doorgebracht, net als mijn zusje twee jaar eerder. Ik heb kennis gemaakt met de Flamenco en gemerkt dat de mensen in Spanje ontzettend vriendelijk zijn en je overal mee willen helpen. Ik spreek nu een van de mooiste talen ter wereld. Kies ook voor een geweldig jaar in Spanje, met het geweldige klimaat en prachtige cultuur.
Michelle van Heusden, uitwisselingsscholier in Spanje

It will be the best year of your life

Roos, enjoying rural Southland. "When I heard I would be going to live on a sheep farm I was really happy. I love animals and I really like to learn about how everything works on a sheep farm. It is lambing time now on the farm and I help a lot with feeding the lambs ..."
Lees hier het verhaal van Roos de Rijcke in Nieuw Zeeland

Canada is geweldig!

Een jaar in Canada, wat een ervaring. Ik woonde in Ottawa, precies op de grens van Frans- en Engelssprekend Canada en veel mensen spreken dan ook Engels en Frans door elkaar. De stad is vrij groot, maar met een half uurtje ben je al in de natuur. Die tegenstellingen hebben mijn jaar speciaal gemaakt. Ik kan iedereen aanraden te kiezen voor het prachtige Canada.
Sietse van der Woude, uitwisselingsscholier in Canada 

Good day mates

Ik heb gekozen voor Australie omdat het me een prachtig land leek met aardige mensen. Ik ben super blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Mijn high school jaar is al mijn verwachtingen te boven gegaan. Het land is inderdaad amazing. Ik heb er een geweldige tijd gehad en vrienden voor het leven aan over gehouden. 
Esther van der Heijden, uitwisselingsscholier in Australie

You must experience the school spirit!

Tijdens mijn high school jaar heb ik aan veel activiteiten deelgenomen. Zolang je maar open staat voor je omgeving, nieuwe ervaringen en voor de mensen om je heen, zul je je niet gauw vervelen. Ik woonde in Texas in de USA en heb genoten van de school spirit, de leuke vakken die ik op school kon volgen en de vrienden en vriendinnen die ik tijdens het jaar gemaakt heb.
Chrissy Vrijenhoek, uitwisselingsscholier in de USA 

Een fantastisch jaar

Er zijn heel veel verschillen tussen de scholen in de USA en Nederland. Wat ik het meest zal missen is de Amerikaanse high school spirit. Samen met alle leerlingen het eigen schoolteam aanmoedigen is iets wat je gewoon moet ervaren. Als je open staat voor allerlei activiteiten, haal je het meeste uit je high school jaar. 
Iris Veera, uitwisselingsscholier in de USA

Ik heb zoveel geleerd

Met mijn grote voorliefde voor het land vertrok ik naar Frankrijk. Het is een ontzettend mooie ervaring geweest waar ik veel van geleerd heb. Ik beheers de taal heel goed en ben ook als persoon erg gegroeid in mijn ontwikkeling. Ik woonde in een leuk gastgezin in de buurt van Bordeaux. Nu studeer ik Frans en ga iedere zomer terug. Il faut y aller!
Anne van Osta, uitwisselingsscholier in Frankrijk 

Schotland heeft veel te bieden

Ik heb voor Schotland gekozen. Het voelde meteen als thuis. Ik woonde vlak bij Edinburg, een prachtige historische stad. Naast de cultuur, historie en de natuur was ik nog het meest verrast over de Schotten zelf. Zo veel aardige mensen ben ik nog nooit tegengekomen. Wat mij betreft is er geen betere keuze dan Schotland en ik ben blij dat ik de stap gemaakt heb.
Carlijn van Doorn, uitwisselingsscholier in Schotland

Zweden heeft me heel erg verrast

Ik wist niet zoveel over Zweden. Nu weet ik dat het een prachtig land is met bijzondere tradities en vriendelijke mensen. Ik heb in vrij korte tijd de Zweedse taal onder de knie gekregen, en me op school met veel creative dingen bezig gehouden, zoals theater, muziek en dans. Kortom, het was een fantastisch leerzaam jaar.
Anna Fardou Schukking, uitwisselingsscholier in Zweden 

Ik heb een geweldig jaar gehad

Ik wist niet precies wat ik kon verwachten in Kansas, maar het was het leukste jaar van mijn leven en ik voel me echt gelukkig dat ik dat allemaal heb mogen meemaken. Je maakt zoveel mee op een Amerikaanse High School. Zelf heb ik aan cheerleading gedaan, maar er is nog veel meer mogelijk. Ik kan het iedereen aanraden.
Jolijn Onland, uitwisselingsscholier in de USA 

Je High School Jaar
The Alliance
The World Youth Student & Educational Travel Confederation
The Council on Standards for International Educational Travel
AAA