Online aanmelden

Voor je vertrek

You have a lot to organise before you leave.

STS begeleidt je

Naast een gedetailleerde presentatie van jezelf en je familie zul je ook diverse formulieren moeten invullen en laten invullen door onder andere je school en je huisarts. We helpen je bij al het papierwerk en kijken goed na of alles compleet, volledig en netjes is. Daarna sturen we alles door naar onze collega's in het buitenland, die zullen beoordelen of je kunt worden aangenomen. Daarna zal worden begonnen met het zoeken naar een passend gastgezin en school.

Verzeker je van je plaats in het programma

STS brengt verschillende termijnen in rekening. Tijdige betaling van deze termijnen garandeert je een plaatsing in het land van je keuze.

Bijeenkomst voor vertrek

Alle STS scholieren wonen de verplichte 'pre-departure orientation meeting' bij. Deze is gewoonlijk op de laatste zaterdag in juni. Tijdens deze nuttige bijeenkomst krijg je alle benodigde informatie over je aanstaande jaar en word je verder voorbereid op je vertrek. Er zijn vele STS Returnees aanwezig die een presentatie geven over hun ervaringen in het buitenland. Na afloop van de meeting ontvang je belangrijke documentatie, de STS rugtas en het STS T-shirt. 

Visumaanvraag

STS stuurt je alle informatie en benodigde formulieren voor je visumaanvraag toe. Het visum moet je altijd persoonlijk aanvragen en voor verschillende landen moet je rekening houden met extra kosten voor het visum.

Jouw plaatsing

Er staat geen specifieke tijd voor het matchen met een gastgezin. Dit kan ook per land verschillen. In de USA moet je rekening houden met een vrij lange tijd voordat de plaatsing rond is; een groot gedeelte van de scholieren ontvangt de informatie over het gastgezin en de school vlak voor of tijdens de zomermaanden. STS heeft een plaatsingsgarantie. Dat wil zeggen dat iedereen die in het programma is geaccepteerd ook daadwerkelijk vertrekt naar het land van keuze.

Je High School Jaar
The Alliance
The World Youth Student & Educational Travel Confederation
The Council on Standards for International Educational Travel
AAA