Online aanmelden

Waarom kies je voor STS

STS has been operating for 55 years. We have the necessary experience and commitment

Meer dan 55 jaar wereldwijde uitwisselingsprogramma's

STS Student Travel Schools werd in 1958 opgericht in Zweden. De eerste talenreizen leidden naar Oostenrijk. Op dit moment hebben we kantoren in 17 landen en een wereldwijd netwerk van partners en non-profit organisaties. Er zijn vele redenen om voor STS te kiezen:

• Veiligheid is buitengewoon belangrijk voor ons en we zorgen daar het gehele traject voor.  Daarom houden we contact met je voor je vertrek, tijdens en na je uitwisselingsjaar.

• STS werkt wereldwijd. STS heeft sterke lokale ondersteuning. We hebben eigen kantoren in de meeste bestemmingslanden en een sterke ondersteuning van onze partnerorganisaties over de gehele wereld. STS is altijd bereikbaar in je lokale omgeving.

• STS biedt een 24-uurs telefonische bereikbaarheid. We hebben eigen begeleiders bij de meeste vertrekken en aankomsten en zijn 24-uur per dag bereikbaar in geval van nood. Er is telefonische ondersteuning zowel in Nederland als in je gastland.

• STS garandeert plaatsing in een gastgezin. Als je in het programma bent geaccepteerd, garanderen we je een zorgvuldig geselecteerd gastgezin en een school in het land van je keuze.

• STS biedt een regiokeuze. Voor landen als Amerika, Frankrijk of Spanje kun je een regiokeuze opgeven. We doen ons uiterste best je daar ook te plaatsen.

• STS heeft een AAA-rating met de hoogste kredietwaardigheid en is volledig geaccrediteerd door de CSIET en het US State Department. Dat maakt STS een zekere keuze.

• STS biedt in veel landen een introductieweek. Hierdoor heb je een geweldige start van je High School jaar en ontmoet je alvast nieuwe vrienden. Naast 'sightseeing' leer je over de taal, cultuur en geschiedenis van het land. 

• STS ondersteunt kinderen in de wereld. Voor ons is het vanzelfsprekend dat alle kinderen recht hebben op veilig en goed onderwijs. Daarom ondersteunen we ook Plan's education campagne 'Learn Without Fear'.

• STS kan internationaal gezien rekenen op brede politieke belangstelling. In 1982 heeft de toenmalige Amerikaanse president het 'Youth Exchange Initiative' opgezet, wat bijdraagt aan internationale kennis en begrip door middel van uitwisselingsprogramma's. Meerdere STS scholieren hebben een persoonlijke ontmoeting gehad met de president.

Over ons
The Alliance
The World Youth Student & Educational Travel Confederation
The Council on Standards for International Educational Travel
AAA