Online aanmelden

Wie kan zich aanmelden?

Are you eligible to become an exchange student? Find the answers here.

Als je kiest voor een uitwisselingsjaar of semester is dat een uitdaging maar tegelijk ook een enorme kans. Je bent nieuwsgierig van aard, flexibel en open-minded. TIjdens de periode in het buitenland ben je een ambassadeur voor je eigen land.

Lijkt het jou ook wat?

Een typische STS scholier is open, flexibel, studiegericht en leert graag nieuwe dingen. Je kunt aan het programma deelnemen als je tussen de 15 en 18 jaar oud bent en voldoet aan de verderop genoemde  criteria.

Leeftijd

De leeftijdscriteria kunnen per land verschillen, afhankelijk van het schoolssysteem. Als je naar de USA wilt gaan moet je minimaal 15 jaar oud zijn en ben je bij vertrek niet ouder dan 18,5 jaar. Voor de meeste andere landen geldt een minimale leeftijd van 15 jaar.

Gezondheid

Om deel te kunnen nemen moet je in goede gezondheid zijn, zowel mentaal als fysiek. Er is een beperkt aantal plaatsen voor scholieren die een allergie voor huisdieren hebben. We bekijken iedere aanmelding op individuele basis. Als je twijfelt over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.

Cijfers

Je hebt gemiddeld een voldoende voor je vakken.

Talenkennis

Goede kennis van de Engelse taal is vereist in vrijwel alle landen. Je bent in staat om basis Engels te lezen, spreken en te schrijven. Soms moet je een taalvaardigheidstest doen.

Neem gerust contact op

Neem contact met ons op als je meer informatie wilt over de gevraagde talenkennis of andere criteria.

Voldoe je aan alle criteria? MELD JE ALVAST AAN

Prijzen & Info
The Alliance
The World Youth Student & Educational Travel Confederation
The Council on Standards for International Educational Travel
AAA