Online aanmelden

Hoe kunnen wij gastgezin worden?

Ervaar een andere cultuur in uw eigen huis

Deelname aan het gastgezin programma is een geweldige ervaring. Uw gezin leert een andere cultuur van nabij kennen en u krijgt er een gezinslid bij. Het is een leuke en unieke manier om uw gezinsleven te verrijken. Iets wat u niet wilt missen.

Wat is de procedure?

1. Meldt uw interesse
Vul vrijblijvend de informatie aanvraag in om meer te weten te komen over het zijn van gastgezin. U ontvangt informatie over het programma en de procedure en tevens een korte presentatie van de scholieren waar we op dat moment nog een gastgezin voor zoeken. Zo kunt u zich een beeld vormen over hun afkomst, persoonlijkheid en interesses. Wellicht ziet u overeenkomsten tussen uw gezin en een scholier. Als er een mogelijke match kan worden gemaakt met een van de scholieren die u bij uw gezin vind passen, dan komen wij naar u toe voor huisbezoek en kennismaking.

2. Huisbezoek
STS maakt altijd een afspraak voor een huisbezoek. Dit is een belangrijk onderdeel om een veilig en goed jaar te kunnen waarborgen. We leren elkaar persoonlijk kennen en bespreken uw belangstelling en de mogelijkheden. Tijdens het huisbezoek geven we veel informatie over het gastgezin programma en kunt u alle vragen stellen die bij u opkomen. Zo kunt u goed beoordelen of het bij uw gezin past.

3. Na het huisbezoek 
Na het huisbezoek leggen wij contact met mogelijke scholen in de omgeving. Als de school akkoord gaat met de plaatsing kunnen we de plaatsing rond maken. De scholier zal contact met u opnemen zodat jullie elkaar alvast kunnen leren kennen voor de uitwisseling begint.

4. Aankomst van de scholier
De aankomst van de scholier is voor iedereen een zeer spannend moment. STS organiseert alles rondom de reis en aankomst en informeert u over het reisschema. We zijn samen met u op Schiphol voor een hartelijk ontvangst van de scholier.

5. Het avontuur begint
Geniet van de boeiende tijd als gastgezin. Kort na aankomst komen wij bij u thuis om de scholier over een aantal praktische zaken te informeren en met elkaar te bespreken hoe het gaat. 
Vertegenwoordigers van STS zijn altijd beschikbaar wanneer u vragen heeft. Gedurende het verblijf ondersteunen wij u en de scholier en school met praktische tips en adviezen.

Host & Go

Het gastgezin programma is een goede manier om uw eigen kind voor te bereiden op een uitwisseling in het buitenland. Als een van uw kinderen aan het programma wil deelnemen, kunt u tot 1000 euro korting ontvangen op de programmaprijs.

Gast familie worden
The Alliance
The World Youth Student & Educational Travel Confederation
The Council on Standards for International Educational Travel
AAA