Online aanmelden

Waarom word je gastgezin?

A meeting of two cultures is a rewarding learning experience

Een nieuwe vriendschap en een nieuw gezinslid

Als gastgezin verwelkomt u een scholier uit een ander land. U stelt uw huis open en geeft de scholier dezelfde aandacht en genegenheid als uw eigen kinderen. In deze tijd van internationalisering biedt ons programma een waardevolle en leerzame ervaring voor zowel de uitwisselingsscholier als uw gezin.

U heeft belangstelling voor andere culturen en ruimte in uw huis en in uw leven voor een extra gezinslid. Een gastgezin biedt op vrijwillige basis kost en inwoning en de warmte en geborgenheid van het gezinsleven aan een jongen of meisje ver van huis. De uitwisselingsscholier draait mee als volwaardig gezinslid.

Gezinnen kunnen overal in Nederland wonen en ieder gezin is anders. Een gezin kan kinderen hebben die nog thuis wonen of het huis al uit zijn. Het kan een ouder echtpaar zijn of een eenouder gezin. Een gastgezin bestaat uit minimaal twee personen. Wat ze met elkaar gemeen hebben is een warm hart, belangstelling voor andere culturen en een extra kamer.

Gelijk maar toch anders
U deelt uw dagelijks leven, uw familietradities en uw normen en waarden. Tegelijkertijd leert u aan uw eigen keukentafel een andere cultuur kennen en zult u heel anders tegen uw eigen gebruiken en leefomgeving gaan aankijken.

Internationaal begrip
Voor veel gastgezinnen is de komst van een scholier uit het buitenland een verrijking van hun gezinsleven. U geeft uw kinderen de mogelijkheid internationale ervaring op te doen zonder het eigen land te verlaten. Het verbreedt internationale inzichten en er ontwikkelen zich levenslange vriendschappen. U krijgt er een nieuw familielid bij voor het leven en er zal na afloop veelvuldig over de landsgrenzen worden gereisd om contact met elkaar te blijven behouden!  

Een nieuwe vriend en gezinslid
Bedenk dat de scholier geen gast is maar een gezinslid met dezelfde rechten en plichten als uw andere gezinsleden. De taalverschillen kunnen wel eens zorgen voor misverstanden, dat maakt de ervaring des te uitdagender. Het opnemen van een uitwisselingsscholier in het gezin is een belangrijke beslissing die instemming behoeft van alle gezinsleden.

Gast familie worden
The Alliance
The World Youth Student & Educational Travel Confederation
The Council on Standards for International Educational Travel
AAA