Online aanmelden

Informatie voor ouders

Heeft u met uw zoon of dochter wel eens gesproken over een schooljaar in het buitenland? Het is best een grote stap om de wereld in te trekken zonder eigen ouders. Wat zeker is, is dat uw kind een enorme ontwikkeling zal doormaken.

Ik heb zelf in 1975-1976 een high school jaar gedaan en heb later ook nog eens vier jaar in Amerika gestudeerd. Sinds 2002 behartig ik nu de belangen voor STS scholieren en heb daardoor al honderden scholieren naar het buitenland zien gaan. Zij komen terug als zelfbewuste jonge mensen met een geheel andere kijk op de wereld. Veel van onze scholieren blijven altijd in contact met hun buitenlandse familie en vrienden.

Indien u overweegt uw zoon of dochter aan het programma te laten deelnemen treft u in STS een goede partner. STS begeleidt uw teenager voor, tijdens en ook na het jaar in het buitenland. Kom daarom met uw zoon of dochter naar een van onze informatiebijeenkomsten.

We gaan tijdens de informatiebijeenkomsten uitgebreid in op alle aspecten van zo'n jaar en u ontmoet scholieren die eerder met STS zijn weggeweest.

Wij geloven in eerlijke verhalen en duidelijkheid tussen onze organisatie en u als ouders en deelnemende scholier. Daarom kunt u ook tientallen blogs vinden van scholieren die momenteel met STS in het buitenland verblijven of zijn geweest. 

De moderne technologie stelt ouders in staat veel meer informatie te vergaren dan in het recente verleden. Onze ervaring zal u daarom gerust stellen. Vanwege bestaande cultuurverschillen geven wij u graag advies om met nieuwe situaties om te kunnen gaan. Vertrouw op onze expertise en geef uw kind een onvergetelijke ervaring.

Het is moeilijk de eisen te voorspellen die de toekomst van ons vraagt, maar een uitstekende talenkennis en een breder cultureel perspectief zullen voordelen zijn voor de rest van het leven van uw kind.

Welkom bij STS High School!

Ben Dessens
Country Manager

Je High School Jaar
The Alliance
The World Youth Student & Educational Travel Confederation
The Council on Standards for International Educational Travel
AAA