Online aanmelden

Wonen in een gastgezin

In your host family, you really get to experience your host country's culture.

Ervaar het dagelijks leven in je gastgezin

Je gastgezin speelt een centrale rol in jouw high school jaar. Je doet mee met de gezins-activiteiten, ontmoet vrienden en viert samen de feestdagen. Het is dit alledaagse leven dat je in staat stelt het land in het echt te beleven. Als uitwisselingsscholier woon je bij een zorgvuldig geselecteerd gastgezin.

Zorgvuldig geselecteerde gezinnen
Veel van onze gastgezinnen hebben ervaring met uitwisselingsscholieren, andere zijn misschien voor het eerst gastgezin. Met elkaar hebben ze gemeen dat ze een oprechte interesse hebben in andere culturen. Zij vinden het leuk hun familieleven te delen door hun huis open te stellen voor een scholier uit het buitenland. Gastgezinnen worden vooraf gescreend. Naast een uitvoerige aanmeldingsprocedure worden gezinnen bezocht door onze lokale vertegenwoordigers voordat ze worden toegelaten als gastgezin.

Leef samen met je gastgezin
Je gastgezin doet er zo veel mogelijk aan je thuis te laten voelen en deel te laten uitmaken van het gezin. Je gastouders zijn verantwoordelijk voor jou gedurende het uitwisselingsjaar en je brengt tijdens het dagelijkse leven veel tijd met elkaar door. Je zit samen met je nieuwe familie aan tafel, bezoekt sportwedstrijden en maakt uitstapjes in het weekend. Tijdens je verblijf vier je ook de feestdagen samen en leer je de relaties en vrienden van je gastgezin kennen.

In het begin is het misschien best lastig om te wennen aan het nieuwe leven in je gastgezin. Er zijn nieuwe regels in een totaal andere omgeving en dat ook nog eens in een andere taal. Je krijgt te maken met veel nieuwe uitdagingen maar juist daardoor raak je meer en meer betrokken bij het leven van je gastgezin en voor je het weet begin je je thuis te voelen.

Sta open voor alles
Het gastgezin weet net zo weinig van jou als jij van hen, dus je krijgt veel vragen over jezelf en het leven in Nederland. Het is belangrijk te begrijpen dat ieder gezin anders is en zeker niet hetzelfde als thuis. Als je open staat voor alle nieuwe ervaringen pas je je het makkelijkst aan. Voor veel STS scholieren is het wonen bij een gastgezin het begin van een vriendschap voor het leven.

Gastgezin in Nederland
Ook in Nederland verwelkomen we scholieren uit andere landen. Voor meer informatie over het gastgezinprogramma in Nederland neemt u contact met ons op.

The Alliance
The World Youth Student & Educational Travel Confederation
The Council on Standards for International Educational Travel
AAA