Empowering young people since 1958

5 grunner til å dra på språkreise

Tue Apr 16 2024

Vil du forbedre språkkunnskapene dine, få nye venner og bli kjent med et annet land og en annen kultur? Da skal du dra på språkreise! Det er mye mer effektivt og morsomt å lære et språk der det snakkes enn hjemme på skolen. Dessuten vokser du som menneske når du reiser uten familien din, kanskje for første gang. Så i tillegg til sol og bading er det mange fordeler med å dra på språkreise. Her er de aller beste grunnene til å velge en sommerferie utenom det vanlige.

  1. Du blir mer selvstendig og selvsikker
    Når du drar på språkreise og begir deg ut på ditt eget eventyr, må du rett og slett ta ansvar. Det er en mulighet til å bevise at du kan klare deg selv, for ikke bare må du forholde deg til nye situasjoner, nye kulturer og et nytt språk - du må også tilpasse deg en helt ny gruppedynamikk. Å være alene gjør deg mer moden og gjør deg bedre i stand til å takle nye utfordringer. Du blir tryggere og lærer å ha et åpent sinn.
  2. Du forbedrer språkkunnskapene dine
    Selv om du studerer språk på skolen, er det stor forskjell på vanlig klasseromsundervisning og hvordan du lærer språk på en språkreise. Å praktisere et språk i et land der det snakkes, gir deg et forsprang, ikke bare når det gjelder grammatikk og ordforråd, men også uttrykk, kroppsspråk og forståelse. Du hører språket rundt deg, leser det overalt og bruker det når du kjøper is, kaffe eller noe annet. Plutselig trenger du ikke tenke, du bare snakker.
  3. Du får venner fra hele verden
    På en språkreise får du nye internasjonale venner, enten du reiser alene eller sammen med en venn eller to. Du vil møte jenter og gutter i ulike aldre fra forskjellige land. La deg inspirere av dem, del tanker og ideer, og hold kontakten. Et internasjonalt nettverk er uvurderlig, både hjemme og når du studerer eller jobber. Som neste gang du er ute og reiser og kan sove på sofaen hos en venn i stedet for på hotell!
  4. Du blir kjent med en ny kultur
    Når du drar på språkreise, får du oppleve mye mer av landets kultur enn på en vanlig ferie. Ved å se på din egen kultur med nye øyne lærer du mye om deg selv. Hva liker du med hjemlandet ditt? Er det noe som burde være annerledes? Hva er annerledes i vertslandet? Du har også lokale lærere som tar med seg sin egen kultur inn i klasserommet, og du kan oppleve nye måter å lære på.
  5. Du får se og oppleve helt nye ting
    Når du drar på språkreise, er det alltid mange morsomme aktiviteter. Du får se spennende severdigheter, interessante byer, dra på shoppingturer og mye mer! Noen steder kan du også velge å lære deg noe nytt, for eksempel å ta dykkersertifikat.

Er du interessert i å dra på språkreise? Har du noen spørsmål? Nøl ikke med å kontakte oss - vi hjelper deg med å få ditt livs beste, morsomste og mest eventyrlige sommer!

Les også innlegget vårt om de vanligste spørsmålene om språkreiser!