Empowering young people since 1958

Hvordan komme overens med vertsfamilien din

Fri Sep 01 2023

Å reise til utlandet og bo hos en annen familie kan føles rart i begynnelsen, spesielt når alt er nytt. Du er vant til visse rutiner og regler hjemmefra, men vertsfamilien din kan ha andre ideer om hvordan ting skal være. Men slapp av, etter en stund finner de fleste en god løsning som passer både deg og vertsfamilien.

Det beste rådet er å snakke med vertsfamilien din og finne ut hva som forventes av deg, helst så snart som mulig. Dere kommer fra forskjellige steder, så det kan være forskjellige måter å gjøre ting på. Hvordan gjør de ting hjemme hos seg? Hva er reglene, og hva kan du gjøre for å hjelpe til? Det kan være at du må komme hjem tidligere på kvelden enn du er vant til, eller at du må hjelpe til med rengjøring og oppvask.

Ved å snakke med hverandre og respektere hverandres meninger og tankesett kommer dere snart overens og finner en god vei videre, selv om reglene ikke alltid er de samme som hjemme. Og ikke glem å alltid si hvor du skal og fortelle vertsfamilien din om de nye vennene dine - de blir glade for å møte dem!

Hver familie er forskjellig, akkurat som her hjemme.Det finnes de som elsker sport, og det finnes de som liker å bruke mye tid på hus og hage. Det finnes familier som er engasjert i ulike typer frivillig arbeid, eller som har møter med den lokale menigheten. Familiesituasjonen kan også variere, for eksempel med eller uten barn.Men felles for dem alle er at de alltid har en genuin interesse for elevene sine, og snart vil det føles som din andre familie.

Så ikke vær sjenert, prøv nye ting og bli med på eventyret! Vertsfamilien din vil sette pris på at du deltar i ulike aktiviteter og familietradisjoner, men du får selvsagt også tid til egne fritidsaktiviteter. Det du får med deg tilbake, er et unikt innblikk i en ny livsstil og kultur som er annerledes enn din egen. Kanskje opplever du Thanksgiving i USA, afternoon tea i Storbritannia eller en stor fotballkamp i Italia? Hvert land har sin egen sjarm, og vi kan love deg at du og vertsfamilien din vil skape mange gode minner sammen!

Se også tipsene våre på youtube